⟵ terug

Kunstenpunt

Oud en versleten, maar toch nog steeds je favoriete jeans, dat is wat muziekarchief.be is voor Vlaanderens rijke muzikale verleden en heden. De website is ontwikkeld in 2004 en bevat een rijkdom aan informatie over Vlaamse muziekuitgaven. Singles, albums, compilaties, artiesten en ja, zelfs cassettes, je kan het er allemaal terugvinden.

Maar zelfs je favoriete oude jeans moet af en toe eens opgelapt worden en dat was bij muziekarchief.be niet anders. De website is destijds ontwikkeld met een op maat gemaakt CMS in PHP5.4 en na vele jaren dienst was er toch een nood om hier en daar wat extra velden toe te voegen om bijvoorbeeld verwijzingen naar meer moderne platformen te kunnen leggen. Denk maar aan YouTube, Vimeo, SoundCloud, Spotify,…

Plutonian ging de uitdaging aan om in het legacy project de nodige aanpassingen te doen zodat het Muziekarchief nog een tijdje verder kan vooraleer een nieuwe website op de planning moet komen.

Kunstenpunt

Tech talk

  • Custom made CMS
  • PHP5.4
  • MySQL

Heb jij ook nog een legacy project liggen waar je liever de stop nog niet uittrekt? Of denk je eraan om na al die jaren eens met een schone lei te beginnen? Aarzel dan niet om ons te mailen of bellen! Een postduif of telegram mag ook, maar is tegenwoordig misschien iets minder betrouwbaar.

P P L